Compositing

Onder compositing verstaan we alle technieken die gebruikt worden om twee of meer videobeelden samen te voegen. Het meest gekende voorbeeld is het process van het blue screen of green screen, maar er bestaan honderden van dit soort speciale effecten. Zie het als Photoshop, maar dan voor video. Een typisch programma dat hiervoor gebruikt wordt is Adobe After Effects. Hieronder vindt je enkele voorbeelden.

Een videoblog

In stukjes

Naar aanleiding van het VRT-programma 1000 zonnen hebben wij de handen in elkaar geslagen om een zomers clipje te maken dat een en al goed gevoel moet uitstralen. Het resultaat: In stukjes.

Uiteindelijk is deze clip effectief op antenne geraakt.

Meer over dit projectje vind je hier

Rotoscoping

Een klein testje met rotoscoping. De bedoeling is duidelijk, er moet enkel nog serieus aan gesleuteld worden. Maar er is goed nieuws, de volgende versie van Blender zal ook motion tracking ondersteunen. Ik kan amper wachten...

Stereoscopie

In de ruime zin van het woord valt stereoscopie (of 3-D met een brilletje) ook onder compositing. Heb je een rood/blauw-brilletje bij de hand, dan kan je onderstaand experimentje effectief in 3-D bekijken. Beste resultaten behaal je door de resolutie van de video op het maximum te zetten (1080p), maar dit hangt ook van je internetbandbreedte af.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer